حضور اسمارت بین در کنفرانس اینترنت اشیا
نمایشگاه اینترنت اشیا:
اسمارت بین در نمایشگاه اینترنت اشیا و حضور پرشکوه در همایش یکصد شرکت برتر ایرانی.
همانگونه که در یکی از مطالب قبل مطلبی برای آشنایی با اینترنت اشیا منتشر علام کردیم که قرار است در اولین کنفرانس اینترنت اشیا حضور داشته باشیم. پس از اتمام نمایشگاه از تمامی بازدید کنندگان تشکر کردیم و تصمیم گرفتیم گزارشی از اتفاقات این نمایشگاه پرهیجان و پر افتخار با شما به اشتراک بگزاریم.
این کنفرانس در دو روز متوالی از تاریخ 6 بهمن ماه 94 شروع و فردا آن یعنی چهارشنبه تمام شد. افراد مختلفی از کشور های مختلف در این کنفرانس حضور داشته اند. به عنوان مثال Guy Redmill مدیرعامل شرکت Redmill Communications، Hatem Dalal مدیر توسعه محصول اریکسون در خاورمیانه، Chris Waston مدیر بخش Telecom & Media شرکت مشاوره ای CMS و بسیاری دوستان دیگر از سایر کشور ها در این همایش حضور داشتند. از مدیران برتر داخلی که مانند مهندس مهدوی مدیر فنی بخش VoIP شرکت پارس آنلاین و مهندس نمازی مدیر تحقیقات و پشتیبانی فنی شرکت خدمات انفرماتیک حضور داشتند و از محصولات و تکنولوژی های تولید شده توسط SmartBeen را بازدید کردند.
از افتخارات این همایش حضور SmartBeen در رویداد یکصد شرکت برتر ایرانی بود که در ضمن آشنا شدن سایر افراد صاحب نام با این صنعت باعث باعث تشکیل جرقه ای بود که بتوانیم سال بعد نیز در جاهای بهتری باشیم و به جایگاه فعلی اکتفا نکیم.
گزارش روز اول: تاریخ:6،بهمن، 94
پس از آن که تیم فنی با تمام تلاش خود یک روز مانده به همایش نمایشگاه را برای یک رویداد بزرگ آماده کردند و ما آماده بازدیدکنندگان شدیم. به توجه به استقبال بالا بازدیدکنندگان از نمایشگاه SmartBeen ضمن ارائه محصول و به نمایش گزاشتن جدیدترین تکنولوژی های تولید شده این شرکت ما به مشتری های این اجازه را دادیم که خودشان محصول را از نزدیک بررسی کنند و حتی کار های راه اندازی را انجام دهند.
این یک روز معمولی نبود زیرا که ما مهمان های بسیار ویژه ای داشتیم. بازدیدکننده هایی که خودشان مالک شرکت های صاحب نامی هستند. شرکت هایی که توسط سازمان مدیریت سازمانی به عنوان یکصد شرکت برتر ایرانی شناخته شدند. همانگونه که در تصویر زیر مشاهده میکنید SmartBeen میزبان این شرکت ها در غرفه نمایشگاه بود و از استقبال بسیار ویژه آنها تشکر میکنیم.
Go Green: در ادامه ما از یکی از جدید ترین ایده هایمان را جهت برگزاری نمایشگاه پیاده سازی کردیم و امیدواریم که بتوانیم این فرهنگ را درمیان سایر افرادی که به صورت مرتب از نمایشگاه استفاده میکنند نیز متداول کنیم. معمولا با برگزاری نمایشگاه به تعدادی زیاد کاتالوگ و بروشو چاپ میشود که تنها نتیجه آن اتلاف کاغد و نابودی طبیعت است... ما در این نمایشگاه کاتالوگ چاپ نکردیم، کاغذی مصرف نکردیم و حتی کارت ویزیت هم ارائه ندادیم تنها کاری که کردیم فقط و فقط به بازدیدکنندگان آموزش دادیم که به چه صورتی از تکنولوژی استفاده کنند تا به طبیعت ضرر نزنند. QR Code، این چیزی بود که مارو از بقیه همکاران حاضر در نمایشگاه متمایز کرد و باعث شد ما به صورت محیط زیستی نمایشگاه دایر کنیم. از این پس نیز ما همین روش را پیشه خواهیم کرد. SmartBeen به تمامی بازدیدکنندگان آموزش داد چگونه با استفاده از موبایل هوشمند خود کاتالوگ را دانلود کنند و بخشی از جنبش محیط زیستی ما باشد.
و در پایان روز اول ما همیشه چیز های جدید یادگرفتیم، با استفاده از بازخورد های بازدیدکنندگان محترم ما میتوانیم در نمایشگاه بعدی با ایده های جدیدتر و بهتر میتوانیم میزبان شما باشیم.
و اما روز دوم... تاریخ: 7 بهمن 94:
تمرکز اصلی ما این روز حضور مفید در همایش و کنفرانس بود. افرادی که از نمایشگاه ما بازدید میکردند بیشتر شده و سوالات تخصصی و کاربردی تر را میپرسیدند. ما نیز با تمام اشتیاق به بازدیدکنندگان محصول جدید اسمارت بین HERO را معرفی کردیم.
در ادامه نمایشگاه اتفاقی مهم در حال اتفاق افتادن بود... زمانی که تعدادی از بازدیدکنندگان ما در حال تماشای غرفه های نمایشگاهی بودند SmartBeen در حال آماده شدن برای اتفاقی بزرگتر بود. در میان این بازدیدکنندگان همانند دیروز صاحبان، بنیانگذاران و مدیران یکصد شرکت برتر ایرانی بوند.
در موازات برگزاری نمایشگاه همایشی جاری بود... که در آن به بررسی اینترنت اشیا پرداخته میشد. مباحث تخصصی و بعضا عمومی بودند. محور این همایش برای ایجاد یک انجمن برای اینترنت اشیا بود.
زمانی که همایش در حال برگزاری بود سالن کنفرانس کمی تاریک بود تا ایرادکننده بتواند راحتتر ارائه ها را انجام دهد. شخص ارائه دهنده آقای Chris Watson از شرکت CMS بود.
برنامه بعدی یک میز گرد بود که توسط افراد سرشناس حوضه تکنولوژی برگزار شد. تفاوت پنل (میز گرد) با سخنرانی های معمولی در این است که تعداد افراد بیشتر از یک نفر است و بیشتر درباره یک موضوع بحث بحث میکنند، این در حالی است که در ارائه های معمولی صرفا به یک موضوع نگاه سطحی میشود ولی در میز گرد آنرا کاملا موشکافانه بررسی میکنیم و این باعث میشود که ارائه توسط افراد حاضر در میزگرد جذابتر و مفید تر باشد. این رویداد، آخرین برنامه این کنفرانس بود.
پنل پایانی کنفرانس با حضور از سمت راست از نفر دوم:
• رئیس سازمان تنظیم مقررات
• بنیانگذار استارتاپ اسمارت بین – ادوین بابومیان
• مدیرکل کسب و کار ایرانسل
• معاون اندازه گیری هوشمند شرکت سابا (وزارت نیرو)
• معاون بازاریابی همراه اول - مهندس عطوفی
در ادامه به بررسی گفته گوهای این رویداد میپردازیم که به صورت تخصصی برروی مشکلات حوضه استارت آپ ها، IoT و بحث زیرساخت های مخابراتی برای راه اندازی این صنعت بود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات:
در حال حاضر طراحی مقررات ارتباط خودرو به خودرو برای کشور را در دست اجرا داریم، تعدادی از 50 متقاضی MVNO بیزینس مدل خود را با تمرکز بر خدمات M2M تنظیم کرده اند. خیلی ها معتقدند چالش اصلی IoT امنیت و محرمانگی است بخصوص در بخش بیگ دیتا و مجوزهای استفاده از آن نیازمند رگولیشن است که ابعاد آن فراتر از محدوده سازمان تنظیم مقررات است.
ادوین بابومیان بنیان گذار اسمارت بین:
یک سال پیش که کار رو شروع کردم هنوز IoT تو ایران خیلی مطرح نبود از مشکلات مرتبط با استارتاپها در کشور فرهنگ سرمایه گذاری است بعنوان مثال اپراتورها عادت دارند استارتاپها را Take over کنند نه سرمایه گذاری. از طرفی به دلایل محدودیت های که استارت آپ ها با آنها مواجه هستند باید به صورت متمرکز و با داشتن یک استراتژی هوشمندانه وارد دنیایی IoT شود زیرا که با نگاه کردن به گذشته میتوان روزهایی را به خاطر آورد که با داغ شدن بحث شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک متاسفانه در ایران نیز تعداد زیادی از جوانان اقدام به تاسیس موارد مشابه و بعضا کپی شده از نمونه های مشابه خارجی بودند ولی متاسفانه بدلیل استراتژی اشتباه با شکست مواجع شدند. حال که بحث IoT مطرح شده بهتر است که اینبار کمی هوشمندانه تر وارد این صنعت شویم و بتوانیم افتخاری با نام ایران به وجود بیاوریم.
مهندس عطوفی:
اولویت های همراه اول برای سرمایه گذاری در بیزینسهای مبتنی بر IoT عبارتند از:
• خانه هوشمند
• ماشین های متصل
سایر حوزه به بیزینس مدل ارائه شده بستگی دارد.
مهندس فرجود:
• اولویت های ایرانسل برای سرمایه گذاری در حوزه IoT عبارتند از:
• اندازه گیری هوشمند
• حمل و نقل هوشمند
• بانکداری و پرداخت
• خانه هوشمند
کریس: راه حلهای حل مسائل فوق دولتها باید از اپراتورهایی استفاده کنند که اقدام محرمانگی داده حفظ شود وضع قوانین برای استفاده از داده ایجاد سیستم شناسایی و پایش نحوه استفاده دیگران از داده نوآوری برای قوانین ساده و جامع محرمانگی.
و اما در پایان دو روز پر از افتخار...
به مراتب تعداد بازدیدکنندگان کم میشد و ما نیز آماده جمع آوری تجهیزات بودیم.