پرورش تراریوم یا باغچه کوچک در منزل
:
برای جلوگیری از مشکل حشرات و بیماری ها، تنها باید از خاک تجارتی و با کیفیت خوب استفاده کنید و برای از بین بردن هر گونه میکروارگانیسم موجود در خاک، باید پیش از استفاده خاک را پاستوریزه کنید. سایر موادی که استفاده می کنید، مثل زهکش، سنگ ها، .. نیز باید پیش از استفاده با آب تمیز و گرم شسته شوند. پیش از کشت گیاه را نیز چک کنید که بیمار و یا آفت زده نباشد.
_ سه لایه ی زیری یکنواخت و هموار هستند، اما با استفاده از لایه های مختلفی از خاک ( بالاترین لایه )، می توانید در پشت تپه و در جلو دره درست کنید. با فرو بردن هر ظرف کم عمقی در خاک می توانید یک دریاچه ی کوچک در تراریوم تان بسازید.
_ تراریوم طوری باید بنا و تنظیم شود، که بهترین تاثیر را روی بیننده داشته باشد. مثلا اگر باغ از همه طرف دیده می شود، یک گیاه بزرگ باید در وسط کشت شود، با گیاهانی کوتاه تر در اطراف. اگر تراریوم تنها از یک طرف دیده می شه، بلندترین گیاه باید در عقب ظرف کشت شود، با گیاهانی کوتاه تر در جلو.
_ پس از کشت گیاه، باید خاک، به آرامی و کمی مرطوب شود. دقت کنید که تراریوم تان باتلاقی نشود و آب زیادی در آن جمع نشود.
_ پس از کشت باید سرپوشی روی ظرف بگذارید. برای سرپوش می توانید از شیشه ی شفاف، ظروف شفاف، پلاستیک، ... استفاده کنید. باید تجمع آب روی شیشه را بررسی کنید. اگر قطرات درشت آب روی شیشه ظاهر شد، باید سر ظرف را برای مدتی بازکنید تا رطوبت اضافی خارج شود. گاهی باید سرپوش را نیمه باز نگه دارید تا هوای تازه اجازه ی گردش پیدا کند.
_ تراریوم نیازی به کوددهی ندارد. اما اگر گیاهان ضعیف و زرد شدند از کودهای خیلی ضعیف خانگی استفاده کنید.
_ هرس و جایگزین کردن گیاهان مرده ممکن است که لازم باشد. و گیاهان بیمار را سریعا باید خارج کنید. هر گیاهی را که خارج می کنید باید جایگزین شود.
پ.ن.: من بعضی از گیاهانی که برای این کار مناسب هستند و احتمالا شما هم می توانید آنها را به راحتی پیدا کنید، معرفی می کنم: سانسوریا، بعضی از انواع سرخس، پرسیاوشان، فیتونیا، بنفشه ی آفریقایی، پیله آ، پپرومیا، عشقه، پتوس، بگونیا رکس، کریپتانتوس، کراسولا، کالانکوئه، شبدر، ...